Posted on

Gastronomie en genieten

Tortilla con Salmon

Ingrediënten:
Raps, roomkaas of Philadelphia light, gerookte zalm en bieslook

Handelingen:
– verwarm de raps even voor in magnetron oven of koekenpan
– smeer de raps in met een dun laagje roomkaas of Philadelphia light
– verdeel een bosje bieslook over de rap en minder naar het centrum
– Knip de zalm in snippers en verdeel gelijkmatig met de bieslook
– rol de raps stevig op en snij ze in stukjes van 3 cm

Eet smakelijk!

 

Gehaktballetjes “a La Riojana”

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes
– 250 g rundergehakt
– 1 teentje knoflook
– broodkruimels (ongeveer 2 sneetjes brood zonder korst)
– 1 glas witte wijn
– 1 ei
– 1 eetlepel paneermeel
– olijfolie
– zout
– peper
– gesneden peterselie

Voor de tomatensaus
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 800 g tomatenblokjes fijn gesneden
– olijfolie
– suiker
– zout

Handelingen:

Voor de gehaktballetjes
– Besprenkel de broodkruimels met de witte wijn en laat dit even apart staan.
– Doe het gehakt in een kom en voeg zout en peper toe gevolgd door ei paneermeel en de in wijn geweekte broodkruimels.
– Pel de knoflookteen en voeg deze zeer fijn gesneden toe. Strooi de fijn gesneden peterselie over de massa en meng het geheel goed.
– Vorm van de massa bolletjes en bak ze in ruim olijfolie

Voor de tomatensaus
– Pel de knoflook en de ui, snij ze fijn en fruit ze met een scheutje olijfolie.
– Als de uitjes mooi glazig zijn voeg de tomatenblokjes toe, een snufje zout en suiker naar smaak.
– Breng het geheel aan het pruttelen gedurende ongeveer 15 minuten

… “a La Riojana”!
– Kook de gehaktballetjes nog een minuut of vijf mee op een laag pitje en… smullen maar!

 

Linzen “a Riojana”

Ingrediënten

Voor 2 personen
– 1 glas linzen (225 g)
– 100 g chorizo
– 1 ui
– 1 wortel
– 4 teentjes knoflook
– zout
– 1/2 theelepeltje paprika poeder
– 1 blaadje laurier

handelingen
– De linzen in de snelkookpan
– Maak de wortel schoon en verwijder de schil van de ui en de knoflook.
– Voeg de toe aan de linzen samen met de laurier.
– Snij de chorizo in 4 stukjes en doe het in de snelkookpan.
– Voeg drie glazen water toe en strooi de paprika poeder in de pan.
– Als het begint te koken zet de sluiting dan op twee. Al ser opnieuw stoom uit de pan komt laat het geheel dan nog 8 minuten koken.
– Wacht tot de druk is afgenomen en open de pan.
– Verwijder het laurierblad en pureer de wortel, de knoflook en de ui met een staafmixer.
– Meng het geheel alvorens te serveren.

Buen proveche!

 

Fondant de chocolate

Ingrediënten

Voor 6 personen:
– 125g pure chocola
– 125g boter
– 4 eieren
– 75g suiker
– 50g zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel cacao

Handelingen

– Verwarm de chocola en de boter au bain Marie (niet te heet) en roer het geheel tot een homogene “chocoladesaus” en laat dat afkoelen
– Verwarm de oven voor tot 180˚C
– Plaats 6 vormpjes om de 200ml beslag te verdelen
– Mix de 4 eieren met de suiker tot een geheel dat twee maal het beginvolumen is
– Meng de “chocoladesaus” met het eieren suikermengsel onder toevoeging van de cacao en het zelfrijzend bakmeel.
– Verdeel het beslag over de zes vormpjes en plaatst deze gedurende 6-7 minuten in de oven
– Plaats de fondant de chocolate op zes witte bordjes, snij ze open laat de vloeibare inhoud eruit stromen en bestrooi voor decoratie met cacao…

Om je vingers bij af te likken!

 

Pan Tumaca

Ingrediënten:
Oud brood/geroosterd brood, teentje knoflook, rijpe tomaat, zout en biologische olijfolie van Ijalba

Handelingen:
– pel de knoflook en wrijf het brood ermee in
– snij de tomaat haaks op de groeiaanzet door
– wrijf het brood met de tomaat in zodat de pitjes en het vocht op het brood achterblijven
– besprenkel met olijfolie
– bestrooi met een snufje zout

Eet smakelijk!